Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Povestiri despre viata

Bebeluşul lunii septembrie 2021

Iosif Adelin

16 ani, o sarcină neplanificată și o decizie deloc ușoară.

Așa începe povestirea lunii septembrie 2021.

Ștefania avea 8 săptămâni de sarcină când a făcut un test și a aflat că în interiorul ei se dezvoltă o altă ființă umană. Realitatea a bulversat-o puternic. Înțelegea prea puțin ce se întâmplă cu ea și nu știa nimic despre perioada care o aștepta. 

Frică, nesiguranță, descurajare, deznădejde, multă confuzie – sentimentele acestea o copleșeau când se gândea la copilașul pe care îl purta de acum în ea.

În același timp, gândul că poate fi mamă o încălzea și inima îi tresărea de emoție. Se gândea la iubirea pe care i-o poartă băiatului cu care a fost conceput copilașul și îndrăznea să spere că va fi bine.

Situația de acasă era dificilă. Locuia cu mama și fratele mai mic. Când mama Ștefaniei a aflat vestea, s-a supărat foarte tare și a început să caute sprijin pentru avort la un unchi. Acesta i-a făcut programare fetei pentru întreruperea de sarcină și le-a asigurat că „problema” se va rezolva repede.

Între timp, Ștefania a împărtășit cu profesoara de la școală situația prin care trece.

Aceasta fiind o femeie credincioasă, s-a oferit să o sprijinească cu tot ce poate pe tânăra ei elevă. Știa de fundația Estera și de serviciile de consiliere. Astfel, a contactat-o pe doamna Maria și au stabilit o întâlnire cu Ștefania și mama sa chiar în aceea zi.

Orice amânare ar fi fost prea târziu pentru că a doua zi tânăra era programată la avort.

Sesiunea de consiliere care se petrecea la Fundația Estera în acea zi, avea să schimbe destinul vieții familiei pentru totdeauna.

Doamna profesoara a fost șoferul – a deschis drumul spre viață și în tot acest timp aștepta afară rugându-se.

Mama a venit la întâlnire plângând. Ștefania era emoționată. Doamna Maria le-a primit cu multă căldură și le-a câștigat în foarte scurt timp încrederea.

Discuția a atins problemele existente și cele viitoare. Cele două femei au fost informate despre variantele pe care le au în acest moment de răscruce, dar și despre ce înseamnă fiecare opțiune și care sunt consecințele pe termen scurt și lung.

Informațiile despre dezvoltarea intrauterină a bebelușului au fascinat-o pe Ștefania. A fost profund mișcată atunci când a aflat că inima copilașului ei bate deja și acolo este viață. Iar când a văzut în broșură imaginea unui bebeluș de 8 săptămâni, a tresărit și a spus: „Este copilul meu!”

Tânăra mămică a decis atunci că vrea să păstreze copilașul. A devenit conștientă de valoarea lui inestimabilă și a început să-l dorească în viața ei.

Însă mama a continuat să pună întrebări și să adreseze temeri spunând: „De unde știm noi ca e sănătos? Creșteți voi acest copil?” Datorită experienței și inspirației divine, consilierul a știut cum să răspundă acestor frământări delicate. I-a povestit mamei cum este să fii bunică, cât de minunat este să privești zâmbetul nepotului tău și ce sentimente frumoase nasc aceste experiențe în inimă.

Le-a încurajat pe amândouă și a semănat speranță în locul deznădejdii. Acum exista și o altă variantă de luat în calcul și anume acceptarea și asumarea responsabilității pentru ființa nou concepută.

Întâlnirea s-a terminat după 2 ore încărcate de discuții, povestiri, lacrimi, sentimente amestecate. În tot acest timp Duhul lui Dumnezeu a lucrat în inimile lor.

Totuși,  doamna Maria a plecat cu inima strânsă spre casă pentru că mama nu luase încă o decizie și se mai gândea la programarea pentru avort de a doua zi.

Însă Dumnezeu e mare și puternic, iar noaptea este un sfetnic bun. După discuții lungi în familie, spre dimineața a venit biruința. Ne-am bucurat foarte mult de vestea că mama și-a asumat rolul de bunică și a ales să fie cel mai important susținător al Ștefaniei!

Au urmat în continuare sesiuni de consiliere și educare privind noua etapă de viață în care aceste femei au intrat. Iar pentru că era nevoie de sprijin din mai multe puncte de vedere, am stabilit colaborări frumoase cu persoane inimoase din Lugoj, orașul în care cele două locuiesc.

Astfel, acest cerc de susținere s-a creat în jurul Ștefaniei și al copilașului cu care Dumnezeu i-a binecuvântat! Partenerul fetei și-a asumat și el rolul de tată și îi este alături acesteia.

În luna septembrie 2021 s-a născut Iosif Adelin, un băiețel frumos, sănătos și voinic! 🙂

Mare bucurie pentru familie și pentru toți cei care îi cunosc! Pentru că venirea pe lume a unui copilaș întotdeauna aduce împlinire și speranță pentru viitor!

Aceasta este povestea unei vieți salvate și a unei mame împlinite! Chiar dacă pentru mulți Ștefania este prea tânără, dragostea pentru copilașul ei a învins gândul întreruperii sarcinii.

Iar acum se bucură că l-a ales pe Iosif Adelin. Tinerii părinți sunt deciși să rămână uniți și să lupte pentru familia lor care acum a crescut cu încă un membru. Cu înțelepciune, dragoste și credință, suntem convinși că vor înfrunta orice provocare.

Suntem onorați că Dumnezeu ne-a folosit să le fim alături în cel mai important moment din viața lor.  Binecuvântat să fie Numele Lui!

Adresa noastră:

str. Timotei Cipariu, nr. 3, ap. 2, Timisoara

Ne puteţi contacta:

+40 723 371 940
fundatia.estera@gmail.com

Vă provocăm să vă rugaţi pentru această familie. Dumnezeu este un Tată bun şi Cuvântul Lui ne aminteşte ca El ascultă rugăciunea. Susţinerea voastră contează enorm!

Fiţi binecuvântaţi!

Donează

Ajutorul tău este esențial pentru continuarea misiunii noastre.

Fundația Estera este alături de mamele care trec prin criza unei sarcini neplanificate. Suntem aici să oferim sprijin emoțional, informațional, spiritual, psihologic și material acestor femei și copilașilor cu care Dumnezeu le-a binecuvântat!