Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Consiliere pentru familiile care întâmpină dificultăți în viața și relația lor

Ce este consilierea de familie

Consilierea de familie se concentrează pe relația și dinamica familială în ansamblu.

Această formă de consiliere presupune ca toți membrii familiei să dezvolte noi abilități de relaționare sub îndrumarea atentă a consilierului. Acesta ajută partenerii să se înțeleagă și să învețe să se sprijine unul pe altul utilizând anumite tehnici și strategii. Consilierea de familie are scopul de a transforma relațiile familiale disfuncționale în relații sănătoase și armonioase.

Beneficiile consilierii de familie

Consilierea de familie aduce numeroase beneficii în viața membrilor familiei, cum ar fi îmbunătățirea comunicării prin exprimarea nevoilor, sentimentelor și dorințelor, dar și prin ascultarea celorlalți membrii într-un mod activ, care să-i facă să se simtă înțeleși și acceptați. De asemenea, este esențială stabilirea și respectarea unor limite sănătoase în relația familială.

Consilierea oferă membrilor familiei ocazia să învețe tehnici eficiente de gestionare a conflictelor, rezolvându-le într-un mod constructiv și sănătos, fără ca tensiunile și frustrările să se acumuleze.

Mai mult, consilierea contribuie la îmbunătățirea cooperării și întărirea încrederii între membrii familiei printr-o comunicare transparentă și deschisă. Este deosebit de benefică în situații dificile, cum ar fi un divorț sau pierderea unui membru al familiei. 

Consilierul îi învață pe părinți cum să-și seteze reguli și obiective comune în creșterea copiilor, cum să reacționeze atunci când sunt testați de către copi și cum să impună limite. De asemenea, membrii familiei învață cum să-și împartă într-un mod convenabil responsabilitățile casnice, dar și să-și gestioneze finanțele. 

Consilierea familială este esențială în abordarea problemelor grave, cum ar fi abuzul, violența în familie sau tulburările de comportament ale copiilor.

Pe lângă soluționarea problemelor existente, consilierea de familie contribuie la prevenirea și evitarea conflictelor și dificultăților viitoare. Beneficiile acesteia variază în funcție de specificul fiecărei familii și al relațiilor dintre membri. Consilierul evaluează în permanență nevoile și obiectivele unice ale familiilor și adaptează abordarea consilierii în consecință.

Serviciile de consiliere de familie oferite de Fundația Estera

Fundația Estera oferă consiliere familială special dedicată pentru familiile care se confruntă cu diverse neînțelegeri și care doresc să-și îmbunătățească relația familială. Dacă vă aflați în această situație, noi vă putem ajuta să vă consolidați relația familială. 
Oferă șansa familiei tale să se schimbe în bine!  Serviciile sunt gratuite și confidențiale.  

Testimoniale

Descoperiți poveștile familiilor care și-au găsit liniștea în urma consilierii de familie din cadrul Fundației Estera.

Cum te putem susține

Dacă simțiți că nu vă mai înțelegeți cu membrii familiei și căutați sprijin și informații, Fundația Estera este aici pentru a vă ajuta. Ne adresăm familiilor care se confruntă cu diverse probleme familiale.

Înscrie-te acum la o ședință de consiliere complet gratuită și confidențială. Completează formularul de contact și unul dintre consilierii noștri te va contacta în cel mai scurt timp.

Pentru orice întrebări sau informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +40 256 492 862 sau pe adresa de e-mail fundatia.estera@gmail.com. Te așteptăm cu drag să descoperi cum te putem ajuta în această perioadă unică și provocatoare a vieții tale.