Consilierea femeilor

Implică consilierea pre și post avort a femeilor care se confruntă cu o sarcină neplanificată. Sprijinul oferit din partea noastră este atât spiritual cât și material. Activitatea de consiliere include și informații despre dezvoltarea intrauterină, respectiv educare și informare despre consecințele și alternativele avortului.

Club Mami

În cadrul unor întâlniri de grup care au loc lunar viitoarele și proaspetele mămici sunt informate și pregătite pentru nașterea, îngrijirea și creșterea copiilor, în colaborare cu personal specializat. Astfel pot afla ce înseamnă să fii o mamă responsabilă, primesc recomandări despre protejarea și igiena sarcinii și a copilului nou-născut, alimentație, gimnastică și exerciții fizice permise.

Consilierea bărbaţilor

Programul de consiliere pentru bărbați se adresează bărbaților care se confruntă cu adicții, anxietăți sau depresie. De asemenea se adresează soților, concubinilor sau partenerilor femeilor care se află în criza unei sarcini neplanificate, chiar nedorite. Aceștia sunt ajutați să depășescă situația de criză, să-și accepte responsabilitățile ce le revin, să își recunoască copilul și să-și legalizeze relația cu mama copilului, după caz. De asemenea, se conștientizează nevoia de implicare activă a bărbatului în viața de familie.

Adoptă o familie

Proiectul „Adoptă o familie” dorește să vină în sprijinul familiilor cu resurse materiale reduse, prin acoperirea nevoilor urgente ale celorlați copii din familia beneficiarilor Centrului de consiliere. Centrul de consiliere oferă ajutor material temporar în funcție de resurse, de situația economică și financiară a Fundației. Ajutoarele materiale se acordă după efectuarea unei anchete sociale.

Sticluţa mea

Acest proiect vizează strângerea de fonduri pentru sprijinirea proiectelor fundației.

Program educaţional

Programul educațional „Abstinență = Libertate” se desfășoară în instituții de învățământ, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și are ca scop principal educația sexuală a adolescenților și tinerilor. Este o invitație făcută acestora la puritate și abstinență sexuală până la căsătorie.